I dag er verdens radiodag!

Hvert år den 13. februar markeres verdens radiodag, som er en offisiell FN dag. Radioen er det mediet som raskest når det største publikummet globalt.

Les mer ...

Oppdatert status om utfallet av radiosignaler i går

Årsaken til gårsdagens radioutfall var en ekstraordinær situasjon der flere samtidige feil gjorde at både FM- og DAB-signalene var borte i litt over tre timer i går kveld. Ca. 5 % av lytterne mistet DAB-signalene. Feilene har ingen sammenheng med etableringen av DAB-nettet eller FM-slukkingen. Norkring intensiverer nå arbeidet med å redusere sannsynligheten for at […]

Les mer ...

Norkring gjennomgår rutinene etter brudd på DAB-nettet

(Oslo 19.01.2017) Deler av DAB-nettet i Norge var onsdag kveld nede grunnet samtidige brudd i to uavhengige fiberkabler. Ca. fem prosent av befolkningen som kan motta DAB ble berørt. Dette tilsvarer ca. 235.000 lyttere fordelt over hele landet med unntak av Oslo, Akershus og Østfold. Bruddet varte i litt over tre timer og skyldes gravearbeid […]

Les mer ...

Nå kan den nye radiohverdagen begynne!

Slukkingen av FM-nettet er offisielt i gang – først ut var Nordland.

Les mer ...

I dag skriver vi radiohistorie!

FM-båndet har eksistert i Norge i 63 år. Tirsdag den 11. januar klokken 11:11 ble FM-nettet slått av i Nordland, som det første fylket  i landet. Dette gjør Norge til det første landet i verden til å slukke FM-nettet.

Les mer ...

En julehilsen med en oppfordring fra Malawi: Hør på oss!

Årets julehilsen er i år hentet fra Malawi og Norkrings samarbeid med Plan International Norge.  Gjennom Radio Timvenis arbeid bidrar vi til å endre holdninger rundt barneekteskap og vold mot jenter.

Les mer ...

GirlTakeover i Norkring

I dag er det FNs internasjonale jentedag og i Norkring har vi markert dette ved å la 15 år gamle Eline Heidisdatter Lorentzen fra PLAN Norge sin ungdomsgruppe URO være Kommunikasjonsansvarlig for en dag!

Les mer ...

Norkring leverer!

Rett linje til rett tid og en god porsjon stå på vilje i Norkrings innplasseringsmiljø var oppskriften for å få Artic Race i Nordland og VG lista i Førde på lufta i sommer.

Les mer ...

Belgia – sjokolade, øl og DAB!

(10. oktober 2016) Belgia er et lite land med veldig god FM-dekning. Likevel har de klart å overbevise myndighetene om at DAB+ er fremtiden.

Les mer ...

IBC sett med Media Services øyne

(10. oktober 2016) IBC er en arena for mediebransjen hvor ulike tekniske løsninger løftes frem og man fylles av inntrykk fra alle kanter. Vår nye produktansvarlig for Media Services i Norkring, Morten Holberg var på plass i Amsterdam og med seg hjem hadde han sine betraktninger.

Les mer ...

Radio gir en stemme til jenter!

(10. oktober 2016) Norkring inngikk i 2014 et samarbeid med PLAN International Norge. Målet har vært å endre holdninger og normer rundt barneekteskap og vold mot jenter i Zimbabwe ved hjelp av radio som virkemiddel. I slutten av 2015 kom det en lov i Zimbabwe som forbyr barneekteskap. På bakgrunn av dette valgte Norkring å […]

Les mer ...

Norkring jobber for å bedre beredskapen i landet ved å bygge ut DAB-nettet ytterligere

(10. oktober 2016) Det digitale radioskiftet nærmer seg og alle aktørene er i full gang med å forberede skiftet.

Les mer ...

20-åring med ambisjoner for fremtiden

Norkring har vært på en spennende reise de siste tyve årene med store utbygginger av både digitalt bakkenett for TV og radio. Organisasjonen står nå ovenfor nye og krevende muligheter i et kringkastingsmarked i endring.

Les mer ...

#Best på master og tårn

(1. juli 2016) Innfridde forventninger og fornøyde kunder er resultatet av en rekke forbedringer som er gjort innenfor området master og tårn.

Les mer ...

All time low!

(1. juli 2016) Mindre feil i nettet er overskriften på årets sommerhilsen fra Norkrings driftsapparat.

Les mer ...

Verdens radiodag 13. februar

(29. januar 2016) Radioen når 95 % av verdens befolkning og er et viktig virkemiddel for å gi barn over hele verden en stemme.

Les mer ...

Julefred i Norkrings driftsapparat

(29. januar 2016) Med god bemanning og beredskapen på plass var Norkring godt rustet for julehøytiden.  Det ble som varslet en tøff værsituasjon med mange obs varsler flere steder i landet, men dette til tross var tilgjengeligheten på Norkrings tjenester høy gjennom jul- og nyttårshelgen.

Les mer ...

Krafttak i Norkring

(29. januar 2016) Norkring har de siste årene jobbet med å sikre kraften på og inn til stasjonene. Analyser viser at omkring 65 % av alle brudd på Norkrings tjenester skyldes bortfall av ekstern kraft. Flere tiltak er implementert og tall fra driften viser positiv effekt.

Les mer ...

Gjør en forskjell med radio sammen med Norkring

(14. desember 2015) Hvordan kan man gjøre en forskjell med radio? Kom til Norkrings arrangement tirsdag 15. desember og finn det ut. Det hele starter kl. 08.30 og alle ansatte ønskes velkommen til en stemningsfull start på dagen på Telenortorget.

Les mer ...

DAB i tunell – Norkring posisjonerer seg!

(5. november 2015) Norkring skal levere DAB i tuneller på alle større veier i Hordaland. Dette ble kjent etter at de nylig vant en RFQ fra Statens vegvesen i region vest.

Les mer ...

Norkring danser med på Ulriken

(4. november 2015) Det hele startet med en lysende ide hos noen ildsjeler i forbindelse med at Bergen fikk status som europeisk kulturhovedstad i 2000.

Les mer ...

Håndballmål for Norkring – skal levere for Eurosport

(8. oktober 2015) Norkring er valgt av Discovery som leverandør av kontribusjonstjenester i forbindelse med håndball.

Les mer ...

Ansatte startet dagen med å vedta Min lov

(8. oktober 2015) Med interne krefter og dugnadsånd samlet Norkring-ansatte seg om en felles aktivitet for å støtte årets jenteaksjon «Stopp volden mot jenter i skolen» i regi av Plan og til sammen klarte de å få ansatte i Broadcast til å vedta min lov.

Les mer ...

Støtt jenteaksjonen – vedta Min lov!

(21. september 2015) Norkring støtter årets aksjon fra Plan Norge og oppfordrer alle til å vedta min lov!

Les mer ...

– Stolt av å bli anerkjent for innovasjon

(14. september 2015) Det var i går kveld duket for utdeling av IBC 2015 Innovation Awards og vinneren ble annonsert under IBC Awards Ceremony i forbindelse med IBC-messen i Amsterdam. 

Les mer ...

Radioglede i Zimbabwe

(1. juli 2015) I Norge har debatten omkring radio den senere tid handlet mye om DAB versus FM. I Langelihle i Zimbabwe handler radio om å få formidlet viktige budskap. Og mange har slett ingen radio…

Les mer ...

Norkring på sommerturne med P4

(1. juli 2015) Sommeren bringer liv og røre i alle landets kriker og kroker og Norkring er med på å bringe innholdet videre til lyttere og seere.

Les mer ...

DAB+ radio på lufta i Belgia!

(1. juli 2015) Med et trykk på knappen ble den nyeste teknologien for digitalradio DAB+ sendt ut i eteren i og rundt Brüssel. Dette markerer starten på full DAB+ dekning i Flandern.

Les mer ...

Norkring har valgt Rejlers for drift av kringkastingsnettet i Norge

(25. juni 2015) Norkring AS og Rejlers Norge AS har inngått ny feltdriftavtale. Avtalen innebærer eksklusivitet for drift, feilretting og vedlikehold av Norkrings landsdekkende bakkenett de neste fem årene.

Les mer ...

Norkring nominert til IBC 2015 Innovation Award

(2. juni 2015) Listen på de nominerte til IBC 2015 Innovation Award gjenspeiler noen av de viktigste spørsmålene som berører kringkastingsbransjen i dag, og Norkring er nominert i kategorien «Content delivery».

Les mer ...

Radioens dag 13. februar

-Gjennom Norkrings samarbeid med Plan Norge bidrar vi med å bringe viktige budskap som kan skape en positiv endring for den mest sårbare gruppen i samfunnet – barna, sier Torbjørn Ø. Teigen, CEO i Norkring. Hvert år den 13. februar markeres Verdens Radiodag med aktiviteter rundt hele verden. Dagens står på FNs kalender og har som […]

Les mer ...

Nytt lager=raskere utsendelser

(9. februar 2015) Lageret har en viktig funksjon for Norkring i den daglige driften og i utbyggingsprosjekter. I løpet av et døgn går det mange små og store leveranser inn og ut av Norkrings lager som nå har ny adresse på Alnabru ideelt plassert i forhold Postens sentralutsending og Oslo Lufthavn. Med døgnbemannet lager og […]

Les mer ...

En tryggere vinter for Oslo-borgere

(5. februar 2015) Flere tusen av Oslos innbyggere ferdes i løpet av vinteren på Tryvasshøgda. I dette populære turområdet står den 209 meter høye Tryvasshøgda mast. Vinterstid kan det være isnedfall fra masten og Norkring som eier har gjort noen grep for å sikre en trygg vinter for de som ferdes der. Alt fra barnehagebarn, […]

Les mer ...

Norkring tar svensk elitefotball til nye høyder

(5. februar 2015) – Norkring vant frem med sin løsning i konkurranse med flere andre aktører og skal nå sørge for elitefotball til det svenske folk. Det Telenor-eide selskapet, Norkring, har inngått en 10 års avtale med Svensk Elitfotboll (SEF) til en verdi av 100 millioner norske kroner. Avtalen skal gi svenskene elitefotball hjem i […]

Les mer ...

Norkring støtter kampen mot barneekteskap

(18. desember 2014) Norkring skal bidra i Plan Norges kamp mot barneekteskap. Gjennom et treårig samarbeid skal kringkastingsleverandøren støtte et prosjekt i Zimbabwe der Plan bruker radiosendinger for å endre holdninger til barneekteskap.

Les mer ...

Ny salgsansvarlig for innplassering

(23. oktober) Fra 1. oktober er Salgsteamet i Norkring forsterket med Salgssjef for Site/infrastruktur, Petter Carlsen.

Les mer ...

Norkring på hjul for å sjekke dekningen i nord

(23. oktober) I høst har Norkring vært på måletur med NRK og P4 for å sjekke DAB-dekningen i Troms og Finnmark.

Les mer ...

Grunnlaget er lagt for en ny radiohverdag…

(23. oktober) På to år har Norkring bygd verdens mest omfattende kringkastingsnett for radio og alle 758 siter er på lufta.

Les mer ...

Høysesong hos driftssenteret på Fornebu

(23. oktober) Mens de fleste av oss ser tilbake på en sommer med sol og varme hadde Norkrings driftsorganisasjonen en hektisk sommer preget av store værutfordringer.

Les mer ...

Norkring tar tempen på stasjonene

(25. juni 2014) Norkring ønsker sommeren velkommen med sol og høye temperaturer etter at nye temperaturalarmer nå er på plass i overvåkingen.

Les mer ...

Sommerhilsen fra Sørlandet

(25. juni 2014) Det var en skikkelig gladmelding både innbyggere og hyttebeboere på Sørlandet kunne motta denne pinsen. Aldri før har dekningen langs Telemarkskysten og i Agderfylkene vært bedre og kanaltilbudet er kraftig utvidet etter at alle planlagte sendere er installert og satt i drift på totalt 74 stasjoner.

Les mer ...

Direkte inne fra DAB-utbyggingen

(25. juni 2014) Norkring nærmer seg ferdigstilling av DAB-nettet og har hittil rullet ut 726 DAB-sendere over hele landet. For å sikre dekning som avtalt og i henhold til plan, gjøres det for tiden målinger rundt om i landet, ja selv fra luften.

Les mer ...

Jubel på Bislett

(25. juni 2014) Onsdag 11. juni var det igjen duket for årets Bislett Games på Bislett Stadion. Norkring er et naturlig kontaktpunkt når kringkastere og andre medier har behov for overføring og vi fikk i år flere bestillinger både fra innland og utland.

Les mer ...

Sommertid fra brygga!

(25. juni 2014) I sommer gir TV 2 deg direktesendt sommerstemning fra sitt studio på Aker brygge. TV-studio og konsertscene er plassert utenfor Herbern Marina for å komme enda tettere på folket og den norske sommeren.

Les mer ...

Mål! Gol! Goal!

(25. juni 2014) Til tross for lyse sommerkvelder trekkes mange av oss i disse dager mot tv-skjermen for å følge direktesendinger fra VM i Brasil.

Les mer ...

Historisk radiodekning på Sørlandet!

(4. juni 2014) Aldri før har DAB-dekningen langs Telemarkkysten og i Agderfylkene vært bedre.

Les mer ...

Tidenes beste radiopåske!

(15. april 2014) Gå radiopåsken i møte med god DAB-dekning og et riksdekkende kanaltilbud som aldri har vært større.

Les mer ...

Lokalt DAB-nett i Østfold

(4. april 2014) Det har lenge vært stor motstand mot DAB i lokalradiomiljøet. Det siste året har det imidlertid vært en positiv utvikling og som en følge av dette skal Norkring nå bygge lokalt DAB-nett i Østfold.

Les mer ...

Mål for Norkring i Divisjon 1

(4. april 2014) Til helgen sparkes Divisjon 1 i gang, det vi tidligere kjenner som Addeccoligaen.

Les mer ...

Norkring oppgraderer DENG- og videotjenester for NRK

(4. april 2014) NRK har bestilt oppgradering på sin DENG-tjeneste (Digital Electronic News Gathering) til HD (High Definition).

Les mer ...

Ingeniør + kreativitet = Isvern på Tryvasshøgda

(4. april 2014) Norkrings leverandører og ansatte ble i vinter enda bedre beskyttet mot isnedfall på Tryvasshøgda takket være en kreativ isvernløsning.

Les mer ...

Eventyret om den skadde masten

(4. april 2014) Samarbeid på tvers av fagmiljøene gjør at vi i Norkring finner nye løsninger og smartere måter å jobbe på.

Les mer ...

Feiret 5 gode år i Belgia

(4. april 2014) Vi tok med oss vår kunnskap og våre erfaringer til Flandern og møtte flinke forretningsfolk og ingeniører i verdensklasse.

Les mer ...

Viktig publikumsinformasjon fra Norkring

(10. oktober 2013) Norkring ønsker å informere om fare for isnedfall fra våre stasjonsanlegg.

Les mer ...

Milepæl i DAB-utbyggingen

(22. august 2013) Statssekretær Mina Gerhardsen klippet i dag snoren for å markere at første fylke utenfor Oslo er ferdig DAB-utbygget.

Les mer ...

Nyhetsbrev mai 2013

Tunnel-DAB bestillinger mottatt!

Les mer ...

I rute med rask fart

DAB-utbyggingen er i gang over hele landet og Norkring kan se tilbake på det mest krevende kvartalet i utbyggingen.

Les mer ...

Radio Norge og Kulturdepartementet enige om ny konsesjon

(Pressemelding 22.05.13)

Les mer ...

Brudd på FM på Hadsel i forbindelse med arbeid

Norkrings hovedsender på Hadsel i Vesterålen oppgraderes som en del av den omfattende DAB-utbyggingen.

Les mer ...

Brudd på FM i Songdalen i forbindelse med arbeid

Norkrings hovedsender i Songdalen ved Kristiansand oppgraderes som en del av den omfattende DAB-utbyggingen.

Les mer ...

Bedre radiodekning i Hallingdal til påske

Skurrete radio langs Riksvei 7 i Hallingdal er i ferd med å bli historie denne påsken. Nå vil de som har DAB-radio kunne høre radio i nesten hele dalføret. Påsketuristene vil få inn fire ganger så mange kanaler.

Les mer ...

Norkring skal få norsk fotball ut til folket!

Fornebu, 13. mars 2013 – Norkring vant frem med sin løsning i konkurranse med flere andre aktører i et sterkt voksende medianettmarked i Norge.

Les mer ...

Nyhetsbrev januar 2013

Nyhetsbrev fra Norkring

Les mer ...

Norkring skal få Anne-Kat. hjem i stua!

(21.02.2013) Norkring skal levere kontribusjon av lyd og videosignal til Nydalen i forbindelse med at Anne-Kat. Hærland debuterer på TVNorge med et ukeaktuelt show fra Riksscenen.

Les mer ...

Verdens mest omfattende DAB-nett

(15.02.2013) -Vi er stolte av å bygge verdens mest omfattende DAB-nett, som vil sikre hele Norges befolkning et bedre digitalt radiotilbud, sier administrerende direktør i Norkring, Torbjørn Ø. Teigen.

Les mer ...

VG velger Norkring

(29.01.2013) -Dette er utrolig morsomt og noe vi har jobbet for i mange år, sier Director MediaNet Pål Kristiansen og referer til kontrakten som denne uken ble inngått med VG om videokontribusjon.

Les mer ...

Norkring deltar på næringslivsdager

(23.01.2013) -Teknisk avdeling har i fremtiden behov for kvalifisert personell og det er på høy tid at vi nå setter inn støtet overfor dagens studenter og fremmer vårt fagområde, sier Harald Loktu, teknisk direktør i Norkring.

Les mer ...

Norkring skal sikre at 99,5% av Norges befolkning får tilgang til DAB

(25.07.2012) Norkring har signert kontrakt med NRK om videre utbygging av det digitale radionettet (DAB). Avtalen sikrer en befolkningsdekning på 99,5% innen utgangen av 2014.

Les mer ...

Nyhetsbrev juni 2012

Spennende vekst! Fremtiden byr på mange spennende utfordringer, både med tanke på endringer i markedet og ny teknologi. Dette vil Norkring være en del av og vil i tiden fremover har et større fokus på produktutvikling. Selskapet skal være en pådriver for utvikling innen bakkebasert kringkasting gjennom kompetanse, service og tillit. Ved å bruke kompetansen […]

Les mer ...

Hele landet får digitalradio i 2014

Mer og bedre radio til alle: Hele landet får digitalradio i 2014 (Pressemelding 9. mai 2012) Under åpningen av Nordiske Mediedager i Bergen offentliggjorde Kulturminister Anniken Huitfeldt utbyggingsavtalen som sikrer at hele Norges befolkning får tilgang til digitalradionettet innen utgangen av 2014. Med digitalradio får de fleste norske radiolyttere 15 til 30 riksdekkende kanaler. Nå […]

Les mer ...

Norkring Belgium switches Terrestrial TV

Norkring Belgium switches Terrestrial TV to a higher gear! (Antwerp – 03/05/2012) Norkring Belgium, the owner of the transmission park in Flanders and Brussels will, by the end of the first quarter 2013, upgrade its network to the latest broadcast standards: DVB-T2. This will be done together with partner Telenet. “After a complete modernization of […]

Les mer ...

Webkamera Tryvann

Tårnet på Oslos tak - her har vi satt et webkamera for å gjenskape utsikten. Beliggenheten gjør tårnet til et praktfullt utsiktspunkt. Enten d ...

I dag er verdens radiodag!

(13. February 2017) Hvert år den 13. februar markeres verdens radiodag, som er en offisiell FN dag. Radioen er det mediet som raskest når det største publikummet g ...