Bedre radiodekning i Hallingdal til påske

Children_listen_radioSkurrete radio langs Riksvei 7 i Hallingdal er i ferd med å bli historie denne påsken. Nå vil de som har DAB-radio kunne høre radio i nesten hele dalføret. Påsketuristene vil få inn fire ganger så mange kanaler.

Nye DAB-sendere gir bedre radioforhold fra Noresund til Hol. 75 prosent av stasjonene som skal bygges ut med DAB i Hallingdal vil være montert til påske.

– Enkelte av DAB-stasjonene vil være i prøvedrift, men det er hevet over enhver tvil at man vil ha rimelig god DAB-dekning oppover Hallingdal på vei til påskefjellet sier Kommunikasjonssjef i Norkring, Ingrid Dietrichson.

Norkring bygger ut og drifter det digitale bakkenettet for radio på vegne av NRK og Digitalradio Norge. Utbyggingen skal sørge for at 99,5 prosent av Norges befolkning vil ha tilgang til DAB innen utgangen av tredje kvartal 2014.

Flere kanaler
– Mange vil nå få inn langt flere radiokanaler i bilen og på hytta i påsken. Med DAB-radio får man inn 19 norske radiokanaler, det er langt flere kanaler enn man får inn på FM. Bedre DAB-dekning løfter Hallingdal over i en helt ny radiohverdag, sier Mari Hagerup, kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge.

Digitalsendt radio gir sterkere og mer stabilt radiomottak og mange vil oppleve at problemet med skurr blir borte.

Digitalradio Norge er eiet av NRK og P4 og har et hovedansvar for å koordinere informasjonsarbeidet knyttet til digitalisering av norsk radio.

Norge er i ferd med å digitalisere radio og det pågår for tiden en storstilt utbygging for å gi alle nordmenn tilgang til digitale radiosendinger. Radio som er sendt digitalt gir nordmenn flere kanaler – og gir radiokanalene mulighet til å videreutvikle sitt tilbud.