Belgia – sjokolade, øl og DAB!

(10. oktober 2016) Belgia er et lite land med veldig god FM-dekning. Likevel har de klart å overbevise myndighetene om at DAB+ er fremtiden.Norkring DAB+ Forum

Norkring Belgia ble etablert i 2009. Samme året kjøpte selskapet kringkastingsstasjonene fra allmennkringkasteren VRT i Flandern og Brussel og fikk lisenser til å utvikle kommersiell digital kringkasting i disse områdene.

–Vi startet med 2 ansatte og teller nå 23, forteller Bart Bosmans, CEO i Norkring Belgia. I et marked hvor kabel og VDSL har en dekning på 99 prosent, er det imponerende at vi fortsetter å vokse.

I mars 2015 lanserte selskapet sendernett for DAB+ og et antall kommersielle radiostasjoner startet samme år med sendinger.

-Det vil ta noen år før alle er over på DAB+ og FM-nettet slukkes, forteller Dominique Lievyns, CSO i Norkring Belgia. På spørsmål om han forventer en debatt lik den vi har sett i Norge gir han uttrykk for at dette neppe blir situasjonen i Belgia. Han tror perioden med dobbel distribusjon vil være lang nok til at folk i Flandern kan forberede seg. I tillegg har vi mulighet til å ta lærdom fra land som foretar skiftet før oss, avslutter han.