DAB i tunell – Norkring posisjonerer seg!

Emma_Carlson_M5_5186(5. november 2015) Norkring skal levere DAB i tuneller på alle større veier i Hordaland. Dette ble kjent etter at de nylig vant en RFQ fra Statens vegvesen i region vest.

FM-nettet skal etter planen slukkes i 2017 og i den forbindelse er Statens vegvesen i gang med å oppgradere alle kringkastingsanlegg i tunneler til å sende DAB-signaler.

Størst på markedet
Det er TC Connect, Norkrings samarbeidspartner, som leverer totalløsningen, mens Norkring leverer DAB med nødinnsnakk. I Hordaland er det omkring 50 tuneller som skal dekkes med godt og vel 30 DAB systemer og Norkring er godt rustet for oppgaven. Løsningen vil være på plass i første halvdel av 2016

-Dette er kjempe morsomt og en viktig milepæl for Norkring som selskap, understreker Emma Carlson, salgssjef i Norkring, som sammen med teknisk ansvarlig, Jørn Halvorsen står bak den nylig inngåtte kontrakten.

Oppgraderingen gjøres regionsvis og Hordaland er en av fylkene med flest tuneller. Dette gjør Norkring til den største aktøren på markedet og viser at vi klarer å posisjonere oss, sier Emma.

Flere tuneller i sikte
Det forventes nye RFQer for region sør og region midt-Norge før jul eller i første kvartal 2016. På spørsmål om hvordan magefølelsen er til dette er Emma, klar – It`s looking good for the future!