DAB+ radio på lufta i Belgia!

(1. juli 2015) Med et trykk på knappen ble den nyeste teknologien for digitalradio DAB+ sendt ut i eteren i og rundt Brüssel. Dette markerer starten på full DAB+ dekning i Flandern.

– DAB+ er ikke lenger noe som tilhører fremtiden, DAB+ er her nå! sier Bart Bosmans, administrerende direktør i Norkring Belgia ved åpningen av WorldDMB European Automotive Event i Brüssel sammen med Mediaminister Sven Gatz.

DAB+ i Brüssel
WorldDMB European Automotive Event ble valgt som lanseringsarena fordi bilindustrien spiller en signifikant rolle i DAB+ sin suksess. Radiolytting i bil representerer hele 23 prosent av total lyttetid.
– Den nye teknologien tilbyr mange nye, innovative funksjoner slik som tilleggsvalg for nyheter, bildestrømmer med bilder av logoer, artister, webkamera-bilder og mye mer. DAB+ tilbyr store fordeler for både radiokanalene og lytterne. DAB+ er nå på lufta i Brüssel og plattformen har tilstrekkelig kapasitet til å ønske enda flere radiokanaler velkommen, sier Bart Bosmans.

Norsk erfaring i Flandern
– Vi ser at norske erfaringer kommer til nytte i digitaliseringen av Belgia, samtidig som virksomheten vår vokser – det er spennende, sier administrerende direktør i Norkring Torbjørn Ø. Teigen om åpningen av Europas nyeste digitale nettverk i Belgias hovedstad. Teigen mener at Norge er et foregangsland i forhold til DAB.
– Vi tar gjerne med oss erfaringene våre til andre deler av Europa, understreker Teigen, som håper dette bare er begynnelsen.

Dette er DAB+ i Belgia
7 kommersielle radiokanaler er tilgjengelige for lytterne hjemme, på arbeidsplassen eller i bilen med perfekt HD digital kvalitet. Lanseringen styrker det digitale tilbudet til VRT og RTBF, som totalt har 16 DAB-kanaler på lufta. Norkring Belgia innehar lisensen for DAB+ for distribusjon av digitale signaler.

Om Norkring Belgia
Norkring Belgia er nettverksoperatør med eget kringkastingsnettverk og innehar lisenser for tranmisjon av  trådløs digital TV, digital radio og andre digitale dataapplikasjoner i Flandern og Brüssel. Norkring Belgia har vært ansvarlig for drift av nettverket i Flandern og Brüssel siden 5.mars 2009. Norkring Belgia ble tildelt lisenser og tilhørende digitale frekvenspakker for å tilby nettverk for TV- og radiokringkasting i juni 2009.