En julehilsen med en oppfordring fra Malawi: Hør på oss!

En julehilsen med en oppfordring fra Malawi: Hør på oss!

Årets julehilsen er i år hentet fra Malawi og Norkrings samarbeid med Plan International Norge.  Gjennom Radio Timvenis arbeid bidrar vi til å endre holdninger rundt barneekteskap og vold mot jenter.

Rejoice er communication manager i Plan Malawi og forteller at nesten halvparten av Malawis 17 millioner innbyggere er under 15 år. Barneekteskap er en stor utfordring og Malawi er på 8. plass i verden i forhold til antall inngåtte barneekteskap.

I Mulanje, distriktet hvor radioprogrammene fra Radio Timveni produseres, viser rapporter at mellom 80-90 % av jentene er gift før de fyller 18 år. Fattigdom og tradisjoner er hovedårsakene.

Plans viktigste mediapartner i Malawi heter Timveni. Timveni betyr «Hør på oss!», forteller Manyanda Nyasulu som er exceutive director for Timveni. Sammen jobber Plan og Radio Timveni for at unge skal bli hørt. Radio bidrar til at budskapene når enda flere og sørger for at barn og unge får informasjon om deres rettigheter og ansvar.

Plan International i Malawi håper at partnerskapet med Norkring vil gjøre det mulig å nå ut til enda flere unge mennesker med viktige holdningsendrede budskap om barneekteskap.