Norkring danser med på Ulriken

(4. november 2015) Det hele startet med en lysende ide hos noen ildsjeler i forbindelse med at Bergen fikk status som europeisk kulturhovedstad i 2000.
Siden den gang har det vært både lys og mørke på Ulriken…

– At Lysdansen på Ulriken fortsatt er i drift 15 år etter kulturbyåret i Bergen kan vi takke våre mange samarbeidspartnere for. Både for bergenserne og tilreisende er Lysdansen en attraksjon. Det merket vi på alle reaksjonene i en periode lyset var borte, uttaler et fornøyd styremedlem i For Bergen AS, selskapet som driver Lysdansen, og Distribusjonsdirektør i TV 2, Øivind Johannessen, som er glad for at Norkring som «masteeier» er med på laget.Ulriken i blått lys

Norkring bidrar
Norkring sponser Lysdans med et årlig beløp som bidrar til å dekke kostnader på strøm og løsning. I tillegg har Norkring vært behjelpelig med tilgang til stasjonen og noe teknisk bistand.

-Norkring er til stede i byområder og på fjelltopper over hele landet. Det er hyggelig å kunne bidra i lokale tiltak som Lysdans, melder Marketing Manager i Norkring, Therese Strand og ansvarlig for avtalen, og håper at vi kan bruke Lysdans i forbindelse med aktiviteter Norkring arrangerer.

Selve lysløsningen er satt opp av lysdesigner Arne Grønsdal fra CP Norway og fungerer på den måten at tårnet blir lyst opp i forskjellige farger avhengig av tiden på døgnet.

Et av byens landemerker
Ulriken stasjon har en spesiell plass i befolkingens hjerter og er et populært tursted for både tilreisende og fastboende. De siste årene har restauranten på toppen og taubanen blitt betydelig oppgradert og interessen for Ulriken har økt betydelig.