Norkring nominert til IBC 2015 Innovation Award

(2. juni 2015) Listen på de nominerte til IBC 2015 Innovation Award gjenspeiler noen av de viktigste spørsmålene som berører kringkastingsbransjen i dag, og Norkring er nominert i kategorien «Content delivery».

​De 10 finalistene som vil bli presentert på scenen i september er sluttbrukerne av samarbeidsprosjekter: kringkastere, medieforetak og tjenesteleverandører som hadde et definert mål, som har samlet de beste teknologipartnere og som nå drar nytte av nytenkningen.

– Dette er spennende nyheter for Norkring, våre kunder og samarbeidspartnere! Det er en ære å bli nominert blant så mange innmeldte prosjekter. Norkring har stått overfor en utfordrende utrulling av DAB, og vi er stolte over at vi har lykkes, sier administrerende direktør i Norkring, Torbjørn Ø. Teigen.

Kategorien «Content Delivery»
IBC Innovation Award har tre kategorier som det er mulig å bli nominert i – Content Creation, Content Management og Content Delivery.

Når det gjelder nomineringen av Norkrings prosjekt til Content Delivery-prisen, skriver IBC følgende: «Mens mange land har slukket de analoge sendernettene for TV, er svært få i nærheten av å oppnå dette for radio. Her er Norge unntaket – det er nå bestemt at FM-nettet skal slukkes i 2017 og erstattes med DAB + som nå har en befolkningsdekning på 99,5%. Norges største leverandør av kringkastingsnett, Norkring ledet prosjektet på vegne av kringkasterne Digitalradio Norge, NRK, P4 Radio Hele Norge og SBS Discovery. Teknologien kom fra 2WCom, Aldena, Cisco, GatesAir, Kathrein-Werke, NEC, NetCom, Net Insight, Relacom, Site Service, Smartgrid, Spinner, Telenor Satellite Broadcasting og Telmec Broadcasting. »

– Norkring er stolte av å ha planlagt, bygget og etablert verdens mest omfattende DAB+ nett i et land med utfordrende topografi og klima, sier Teknisk direktør i Norkring Harald Loktu. Resultatet demonstrerer hvordan innovasjon og samarbeid gjennom alle ledd i verdikjeden, fra bransje til markedet kan bidra til en slukking av FM-nettet og en endelig overgang til en digital tidsalder for kringkasting, legger han til.

Vinnerne vil bli annonsert under IBC Awards Ceremony søndag 13. september kl. 18:30 i forbindelse med IBC messen i Amsterdam. Alle besøkende til messen er invitert til å delta på seremonien, som holdes i RAI Auditorium og er gratis for alle.

Klikk her for å lese pressemeldingen fra IBC