Norkring støtter kampen mot barneekteskap

(18. desember 2014) Norkring skal bidra i Plan Norges kamp mot barneekteskap. Gjennom et treårig samarbeid skal kringkastingsleverandøren støtte et prosjekt i Zimbabwe der Plan bruker radiosendinger for å endre holdninger til barneekteskap.
Plan_signering_avtale
Plan Norge hadde tidligere i høst en stor aksjon mot barneekteskap, #stoppbryllupet, som engasjerte mange nordmenn og fikk oppmerksomhet over hele verden. Generalsekretær i Plan, Olaf Thommessen, er veldig glad for å ha fått med Norkring, Norges største leverandør av kringkastingstjenester og nettverk for TV og radio, i den videre kampen for at jenter skal slippe å gifte seg som barn.

– Hver dag giftes 39 000 jenter bort, mot sin vilje. Dette er en kamp som ikke blir vunnet på en uke eller i løpet av en kampanjeperiode. Vi trenger mer støtte til prosjekter av denne typen og er veldig takknemlig for at Norkring ønsker å engasjere seg i dette, sier Thommessen.

Prosjektet i Zimbabwe handler om å hjelpe jenter som har en hverdag preget av vold, seksuelle overgrep, barneekteskap og mangel på utdanning. Plan bruker blant annet radio for å formidle informasjon om de skadelige konsekvensene av dette, og for å endre diskriminerende holdninger til jenter.

Ifølge administrerende direktør i Norkring, Torbjørn Ødegård Teigen, var det de ansatte som ønsket at selskapet skulle samarbeide med Plan Norge. Noen ansatte hadde merket seg #stoppbryllupet-aksjonen og ble interessert da de fikk høre om bistandsorganisasjonens bruk av radio i prosjektet.

– Våre ansatte brenner for radio, men her i Norge bruker vi det som underholdning, nyhetskilde og tidsfordriv. Dette prosjektet gir oss et annet perspektiv. Vi ser at folk trenger radio, i noen tilfeller er det som blir sagt på radioen med på å redde jenter fra å bli giftet bort. Det er fint at vi kan bidra til det, sier Teigen.

Norkring skal bidra med 350.000 kroner hvert år i tre år til Plans prosjekt i Zimbabwe. Teigen forteller at de ansatte er veldig engasjert i kampen mot barneekteskap og det er en utålmodighet i firmaet for å komme i gang med samarbeidet.

– Avtalen med Plan Norge er så vidt underskrevet, og allerede får vi spørsmål om hva som skjer videre. Vi ønsket et eierskap blant våre ansatte og de er stolte av å støtte dette, sier han.

Kontakt:
Kommunikasjonssjef i Norkring, Ingrid Dietrichson: ingrid.dietrichson@telenor.com, mobil: 905 66 471
Kommunikasjonsrådgiver i Plan Norge, Ida Sem Fossvik: IdaSem.Fossvik@plan-norge.no , mobil: 93 63 09 82.