Norkring tar svensk elitefotball til nye høyder

(5. februar 2015) – Norkring vant frem med sin løsning i konkurranse med flere andre aktører og skal nå sørge for elitefotball til det svenske folk.

Det Telenor-eide selskapet, Norkring, har inngått en 10 års avtale med Svensk Elitfotboll (SEF) til en verdi av 100 millioner norske kroner. Avtalen skal gi svenskene elitefotball hjem i stua via TV-skjermen.

Norkring skal levere et fremtidsrettet medianett for overføring av lyd og bilde fra arenaene. Løsningen innebærer overføring fra 32 arenaer, som betjener de to øverste divisjonene i svensk fotball til sentrale mottagere som blant annet TV4 og CMore i Stockholm for Allsvenskan og Superettan.

-Dette er en viktig avtale og en bekreftelse på at Norkring leverer konkurransedyktige tjenester også utenfor Norge, sier Administrerende direktør, Torbjørn Ødegård Teigen som er svært glad for at Svensk Elitfotboll (SEF) har valgt Norkring som leverandør.

Norkring leverer i dag live video fra arenaer til tv-studio (kontribusjon) innen håndball, ishockey og fotball i Norge med meget gode tilbakemeldinger fra kundene.

-Løsningen er den samme som Norkring leverer til Fotball Media/Norges fotballforbund i dag og vi er selvsagt svært fornøyd med at lovordene har nådd våre svenske naboer, understreker Teigen.

– SEF har nå valgt en teknisk plattform som er fremtidsrettet og bygget for å bedre fotballopplevelsen enten du er på stadion eller sitter hjemme i stua og ser på fotball, sier Mads Enquist, Generalsekretær i Svensk Elitfotboll (SEF). I følge Enquist er avtalen svært viktig for Svensk Elitfotball fordi det binder alle arenaer sammen i samme nettverk for å kunne utveksle innhold og tilby førsteklasses tjenester til alle klubber i Allsvenskan og Superettan.

Norkring er totalleverandør av løsningen med et driftsansvar 24/7. Første del av leveransen skal være klar våren 2015 og hele løsningen skal være overlevert innen 1. januar 2016.