Nyhetsbrev mai 2013

DAB radioTunnel-DAB bestillinger mottatt!

De tre første bestillingene på tunnel DAB er landet. Dette vil bane vei for Norkrings fremtidige Tunnel DAB produkt, sier salgssjef Emma Carlson.

Det var med stor glede Norkring i mai mottok bestilling fra sin samarbeidspartner TC Connect om utbygging av kringkasting i tunneler. Fokuset nå er å ferdigstille produktet slik at Norkring kan levere de første leveransene av Norkrings Nødinnsnakkfunksjon for DAB i tunnel.

-Vi har hatt fokus på produktutvikling for å ferdigstille tunnel DAB produktet, sier Frode Gautvik leder for produktutvikling i Norkring og viser til pilotleveransen som i disse dager gjøres i Oslo for Veiprosjektet Ring 3 Ulven – Sinsen. Han understreker at det er gledelig at bestillinger er mottatt slik at Norkring har noe reelt å jobbe mot.

Valg av underleverandør
Norkring har også nylig valgt Digidia, som leverandør av Nødinnsnakkutstyret og utstyret skal etter planen leveres til høsten. Valg av leverandør gjør det mulig å etablere en strømlinjeformet leveranse slik at Norkring er godt rustet for de fremtidige RFQene som utlyses fra Statens vegvesen.

 

I rute med rask fart!

DAB-utbyggingen er i gang over hele landet og Norkring kan se tilbake på det mest krevende kvartalet i utbyggingen. Bak denne jobben står store deler av Norkrings organisasjon, men i førersete sitter Norkrings utrullingsprosjekt som med stø hånd ledes av Bjørge Røsæg. En prosjektleder som ikke var i tvil om at han ville påta seg oppgaven da han ble spurt.

-Dette er et spennende prosjekt, både for Norkring og for våre kunder, NRK, Digitalradio Norge og SBS Radio. Det er stort og varer lenge og gir mulighet til å styre innenfor suksess eller fiasko. Det er i tillegg et viktig prosjekt som krever at mange jobber sammen. Det er morsomt og det gir en egen glede når man i felleskap når et mål, legger Bjørge til.

Hva er den største utfordringen du har stått ovenfor som prosjektleder i dette prosjektet så langt?
Bjørge tenker lenge og må innrømme at det er mer snakk om mange små enn en stor. – Det er klart at beregninger i forkant av jobben som skal gjøres ute i felten til tider har skapt hodebry. Hele tiden skulle sørge for å ligge i forkant slik at vi når tidsfristene våre og unngår armer og ben har til tider vært krevende, innrømmer han.

Han legger heller ikke skjul på at det har gjort sterkt inntrykk på ham å se hvor ufattelig stor mengde detaljer som må henge sammen for at prosjektet skal fungere og Norkring skal levere i tråd med planen. -Det var en spesiell opplevelse da jeg forrige måned besøkte vår hovedsender i Sogndal og på nært hold fikk se hvordan det praktiske løpet må legges til rette med alt fra snøkjøretøy til frakting av utstyr. Excel i praksis, humrer Bjørge.

Klikk her for å lese hele intervjuet.

 

Ny flyttbar DENG-løsning for TV2

-Vi er godt fornøyd med at TV 2 har valgt Norkring til å bygge opp fast infrastruktur for mottak av sendesignaler i Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø, sier kundeansvarlig Pål Kristiansen.

TV 2 har valgt å inngå en helt ny avtale med Norkring for bruk av digitale flyttbare sendeenheter (DENG) i de største byene i Norge. Løsningen erstatter den MPEG 2 baserte Strata løsningen og leveres av Gigawave.

Det er særlig kravet til HD kvalitet på alle sendinger, inkludert nyhetssendinger fra lokasjoner hvor det ikke finnes fast infrastruktur, som gjør denne nye HD DENG løsningen attraktiv for TV 2.

Utstyret understøtter H.264 og HD-overføringer, noe som var særdeles viktig for TV 2 i deres valg av leverandør og løsning.

Kort om løsning
Gigawave MVL-D2 består av H.264 kontroll enhet inkl. ekstern 10W forsterker, komplett med tripod og 2 sett med antenner. En parabol montert direkte på utstyret, som benyttes når sendeutstyret brukes på tripod utenfor fast installasjon. Det leveres også med en helix antenne som er egnet for fast installasjon på taket av en bil.

• Utstyret støtter H.264 og HD overføringer. H.264 Utstyret leverer HD i god kvalitet over de samme profilene som i dag bare støtter SD.

• Erfaringer fra testing tilsier en vesentlig forbedret rekkevidde med 10W forsterker sammenliknet med dagens Strata løsning.

 

Velkommen om bord, SBS Radio!

I forrige uke tiltrådte SBS Radio kontrakten som i fjor ble inngått mellom Norkring og Digitalradio Norge om utbygging av DAB. Kontrakten regulerer forholdene rundt utbygging og leie av nytt riksdekkende DAB-nett for de kommersielle radiokanalene i Norge.

– Vi er svært glade for at alle nå tar del i DAB-fremtiden og sikrer et radio-mangfold i Norge. Norkring og SBS Radio har i mange år samarbeidet godt gjennom utbygging og drift av FM-nettet, og vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid også på DAB, sier administrerende direktør i Norkring Torbjørn Ø. Teigen.