Oppdatert status om utfallet av radiosignaler i går

Årsaken til gårsdagens radioutfall var en ekstraordinær situasjon der flere samtidige feil gjorde at både FM- og DAB-signalene var borte i litt over tre timer i går kveld. Ca. 5 % av lytterne mistet DAB-signalene. Feilene har ingen sammenheng med etableringen av DAB-nettet eller FM-slukkingen. Norkring intensiverer nå arbeidet med å redusere sannsynligheten for at slike utfall kan skje igjen.

I et møte med kulturminister Linda Hofstad Helleland og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i dag redegjorde Norkrings administrerende direktør Torbjørn Ø. Teigen for bakgrunn og status for gårsdagens hendelse:

-La meg slå fast at DAB-nettet i Norge er robust, faktisk enda mer enn det gamle FM-nettet. Det vi opplevde i går er en høyst uheldig og sterkt beklagelig situasjon der flere hendelser inntraff samtidig. Det var svært lite sannsynlig at noe slikt skulle kunne skje, understreker Teigen.

Feilen skyldtes samtidige brudd i to uavhengige fiberkabler og menneskelig svikt i forbindelse med gravearbeid og feilretting.

-Likevel vil vi forsterke denne delen av nettet med en tredje reserveløsning. Vi vil også gjennomgå rutiner for feilretting, og gjennomføre kriseøvelser slik at vi står enda sterkere fremover.

Norkring eier, drifter og har bygget ut DAB-nettet i Norge på vegne av NRK, P4 og Bauer Media.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Ingrid Dietrichson, Kommunikasjonsdirektør i Norkring. Mobil: 905 66 471, e-post: ingrid.dietrichson@telenor.com