Radio Norge og Kulturdepartementet enige om ny konsesjon

(Pressemelding 22.05.13)

SBS Radio og Kulturdepartementet ble i går enige om den nye konsesjonen for Radio Norge. Radio-gruppen forplikter seg dermed også til å være med på den videre utbyggingen av det riksdekkende, norske DAB-nettet, slik som P4 gjorde i fjor.

– Dette er en god avtale for oss, og en opptur i den tøffe tiden vi har opplevd de siste månedene. Vi kan nå starte arbeidet med å lage en radiokanal som kan skreddersys lytternes ønsker, uten for mange omfattende konsesjonsforpliktelser, sier konstituert administrerende direktør i SBS Radio Norge AS, Bernhard A. Steen.

Avtalen forplikter kanalens eiere, SBS Radio, til å bidra i utbyggingen av det riksdekkende DAB-nettet, sammen med P4 og NRK.

– Dette er gode nyheter for norske radio-lyttere og hele den norske radiobransjen, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

– Det betyr at radiobransjen igjen står samlet om DAB-utbyggingen. Vi gleder oss til å gjenoppta samarbeidet med SBS Radio for å videreutvikle digitalradio i Norge, sier Torvmark.

Av de daglige radiolytterne i Norge lytter 97 % på radiokanalene fra de tre radiogruppene NRK, P4 og SBS Radio.

Det er Norkring, på vegne av kringkasterne, som står bak den omfattende utbyggingen som for tiden pågår i hele landet, mens Digitalradio Norge fungerer som operatør for det kommersielle nettet.

– Vi er svært glade for at alle nå tar del i DAB-fremtiden og sikrer et radio-mangfold i Norge. Norkring og SBS Radio har i mange år samarbeidet godt gjennom utbygging og drift av FM-nettet, og vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid også på DAB, sier administrerende direktør i Norkring Torbjørn Ø. Teigen