VG velger Norkring

VGTV(29.01.2013) -Dette er utrolig morsomt og noe vi har jobbet for i mange år, sier Director MediaNet Pål Kristiansen og referer til kontrakten som denne uken ble inngått med VG om videokontribusjon.

Norkring inngikk denne uken en 4-års kontrakt med Mediehuset VG som innebefatter både HD videokontribusjon i Norkring sitt MediaNett, samt den nye HD reportasjelinken fra GigaWave som vil kunne gi en ny og forbedret dekning i Oslo og omegn.

Nytt marked for Norkring
Det er VGTV som nå tar steget helt ut og tar opp konkurransen med de tradisjonelle kringkasterne innenfor dekning av både planlagte og uforutsette hendelser i Oslo. VGTV har på sine mest populære sendinger over 1,2 millioner unike seere som stiller høye krav til kvalitet. Denne satsningen er et ledd i arbeidet VGTV gjør for å kunne gi sine seere den samme seeropplevelsen som de får hos de tradisjonelle kringkasterne som NRK og TV 2. Løsningen er foreløpig begrenset til Oslo, men VGTV ser på muligheten til å kunne utvide til de andre store byene i Norge.

-Tanken på at VG, som et av lokomotivene i det norske medielandskapet, velger vår løsning og teknologi er virkelig spennende, sier Pål Kristiansen på vegne av Norkrings salgsavdeling og legger ikke skjul på at dette kan bidra til at de andre mediehusene følger etter og at et nytt marked åpner seg for Norkring.

Fakta Videokontribusjon
Videokontribusjon er overføring av bilde fra kamera til skjerm.
I dette tilfelle en løsning som gjør at en hendelse som filmes kan overføres til VGs lesere på Internett.